Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films ( oa Pijnstillers, Rokjesdag, Uilenbal, Black Out), series (Meisje van Plezier, De Mannentester, Heer & Meester, Rechercheur Ria), (muzikale) theaterstukken (50 tinten..De Parodie, Extreem, Last 5 Years) en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.
In Gevangenis Monologen 1 & 2 speelde Birgit  het waargebeurde verhaal van een ex-gedetineerde. Na de voorstelling voor theaterpubliek gespeeld te hebben volgden nog tours langs gevangenissen en jeugdinstellingen voor de gedetineerden zelf. Voor Birgit is dit een van haar meest intense en heftige spel-ervaringen. “Echter wordt t niet…”

In 2019 bracht Birgit na lange tijd weer muziek uit: A FOOL FOR LOVE. Met een nieuw geluid liet Birgit eindelijk weer muzikaal van zich horen.
Het album werd zeer positief ontvangen en belandde in verschillende playlists.

Begin dit jaar gaf Birgit aan voor het eerst in het Nederlands liedjes te gaan schrijven en deze zomer zal Birgit de studio induiken om haar EP op te nemen. Het beloofd eerlijk, klein en prachtig te worden….