Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films ( oa Pijnstillers, Rokjesdag, Uilenbal, Black Out), series (Meisje van Plezier, De Mannentester, Heer & Meester, Rechercheur Ria), (muzikale) theaterstukken (50 tinten..De Parodie, Extreem, Last 5 Years) en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.

En nu, 12 jaar na haar laatste album, verrast Birgit iedereen met het nieuws dat ze het afgelopen jaar aan een nieuw album heeft gewerkt! Het album komt 28 maart uit en de eerste single FUEL MY FIRE is de openingstrack van dat album. Birgit heeft een nieuw geluid gevonden, het voelt alsof haar stem “thuiskomt”. De eerste single is een prachtige, sfeervolle, bittersweet popsong. Mede door de meeslepende strijkers-arrangementen heb je het gevoel dat je naar de soundtrack van een film luistert. Een film waarin Birgit de hoofdrol speelt en waarin ze vertelt over haar verlangens. FUEL MY FIRE gaat over Birgit haar verlangen naar “lichtheid”, “onbeschreven bladzijdes” en vooral over haar “lust for life”.

De single werd goed ontvangen, ze was te gast bij PAUW om over haar hernieuwde muzikale vuur te vertellen, stond in vele kranten en sierde de covers van meerdere tijdschriften.
Ook plaatste Spotify de song direct in verschillende van haar invloedrijke playlists.

En dan is er nu de tweede song van het album dat Birgit graag met ons wil delen: STRANDED

Een klein breekbaar liedje, waarin we Birgit meerstemmig horen zingen begeleidt door slechts gitaar en een enkele pianolijn.

STRANDED gaat over een ontmoeting die alles op zijn kop zet, je doet fantaseren over hoe je leven met die ander zou zijn. De tweestrijd die je voelt. Is deze persoon ’t waard om alles achter te laten wat je hebt?

Birgit schreef dit nummer vorige winter samen met Bart Janssen, Eveline Vroonland en Martijn Terporten tijdens een writerscamp voor haar nieuwe plaat. De gitaar die je hoort in de song is die middag opgenomen voor de demo, niet netjes maar met een kraakje hier en daar, en zo heeft ze het voor de uiteindelijke productie ook gelaten. Net zoals het leven is; niet perfect, maar wel prachtig…

Deze maanden duikt Birgit de studio in om de rest van de songs voor haar album op te nemen. Hiervoor schrijft en werkt ze samen met oa: Martijn Konijnenberg (Kygo, Nina June) Marcel Tegelaar (Eefje de Visser), Stef Classens, Tom Tukker en vele andere waanzinnige songwriters en producers.

Het album wordt haar meest autobiografische plaat tot nog toe. Het is een plaat waarop Birgit uitdaagt, zichzelf bevraagt, troost, sorry zegt en inspireert.

STRANDED is het tweede hoofdstuk van dit verhaal. De release van het volledige album staat gepland voor maart 2018.