Birgit is een verhalenverteller. Met óf zonder muziek. De afgelopen jaren speelde ze in talloze films ( oa Pijnstillers, Rokjesdag, Uilenbal, Black Out), series (Meisje van Plezier, De Mannentester, Heer & Meester, Rechercheur Ria), (muzikale) theaterstukken (50 tinten..De Parodie, Extreem, Last 5 Years) en stond ze in het theater met haar eigen liedjesprogramma Het Grote Verlangen.

En nu, 12 jaar na haar laatste album, verrast Birgit iedereen met het nieuws dat ze het afgelopen jaar aan een nieuw album heeft gewerkt! FUEL MY FIRE is de openingstrack van dat album. Birgit heeft een nieuw geluid gevonden, het voelt alsof haar stem “thuiskomt”. De eerste single is een prachtige, sfeervolle, bittersweet popsong. Mede door de meeslepende strijkers-arrangementen heb je het gevoel dat je naar de soundtrack van een film luistert. Een film waarin Birgit de hoofdrol speelt en waarin ze vertelt over haar verlangens. FUEL MY FIRE gaat over Birgit haar verlangen naar “lichtheid”, “onbeschreven bladzijdes” en vooral over haar “lust for life”.

De single werd goed ontvangen, ze was te gast bij PAUW om over haar hernieuwde muzikale vuur te vertellen, stond in vele kranten en sierde de covers van meerdere tijdschriften. Ook plaatste Spotify de song direct in verschillende van haar invloedrijke playlists.

Begin december bracht Birgit STRANDED uit, een klein breekbaar liedje dat in korte tijd ruim 250.000 x gestreamd werd op Spotify.

AMPLIFY is het derde nummer van haar nog te verschijnen album en is een heerlijk hypnotiserende pop-track met een 80’s-vibe.

AMPLIFY gaat over een liefde die nog geheim is, maar die zo groots is dat je het de hele wereld wilt laten weten; “Amplify our whispers”

A FOOL FOR LOVE wordt haar meest autobiografische album tot nu toe vol songs waarin ze zichzelf bevraagt, terug en vooruit verlangt, de liefde verklaart, troost, zich verwondert en “sorry I fucked up…” zegt.

AMPLIFY is het derde hoofdstuk van dit verhaal. De albumpresentatie zal op 28 maart in de Melkweg plaatsvinden.